O NÁS
Caviar Club je výhradním distributorem značky Calvisius Caviar pro Českou a Slovenskou republiku. Calvisius je italská značka, která má přes 40 let zkušeností s produkcí zcela udržitelného kaviáru té nejvyšší kvality. Jeseteři jsou chováni v sádkách s místní pramenitou vodou a prostředím, jež simuluje přirozené podmínky, na více než 60 hektarech půdy, což činí z Calvisiuse největší venkovní farmu s kaviárem na světě. Jejich roční výroba čítá přes 20% z celosvětové produkce kaviáru.
Kromě čerstvého kaviáru nabízíme také čerstvé ústřice a další vybrané plody moře, které jsme zařadili do naší nabídky v roce 2017. Spolupracujeme přímo s ústřicovými farmami, jež jsou považovány za jedny z nejlepších
v Evropě, a naše produkty distribuujeme do vybraných restaurací a hotelů v Česku i na Slovensku.
Highest Quality
KAVIÁR
CALVISIUS CAVIAR
Po více než rok jsme s Caviar Clubem prověřovali různé dodavatele kaviáru z celého světa, než jsme se rozhodli pro spolupráci se značkou Calvisius Caviar. Je pro nás velmi důležité nabízet nejen kaviár té nejvyšší kvality, ale navíc jsme chtěli udržitelný produkt. Calvisius dosáhl certifikace „Friends of the Sea“. Filozofií firmy je chov kvalitních ryb v co nejvíce přírodních podmínkách. Sádky mají přírodní štěrková dna a ryby jsou krmeny pouze BIO rybí stravou. Hormony a ani léky nejsou rybám aplikovány v žádném stupni vývoje.
Prvotřídní high-tech zařízení (např. každá ryba je očipována), jakož i expertní tým vědců, konstatně zajišťuje dobré životní podmínky pro každou rybu na farmě. Calvisius navíc pracuje na projektu pro vypuštění ohrožených druhů zpět do volné přírody. Před 400 lety brázdili tito krásní jeseteři italské toky a Calvisius se snaží tyto časy navrátit.
"A Cake of Pleasure"
ZDRAVÍ
O KAVIÁRU
Za tajemným a záhadným kaviárem se skrývá mnoho příběhů, z nichž ten nejznámější praví, že slovo „kaviár“ je odloučeno od „Kahv-Jar“, což v překladu znamená „koláč potěšení“ a mezi íránským lidem je též znám jako Khedive. Další legenda tvrdí, že se slovo „kaviár“ vyvinulo z perského „Khag-viar“, v překladu „černá rybí vajíčka“. A přesto, věřte nebo ne, dříve, než se z kaviáru stala pochoutka, byl považován za stravu chudých a patřil mezi základní potraviny rybářů na Volze a Kaspickém moři!
-
Kaviár je zdravý: obsahuje vysoké množství omega-3 mastných kyselin, kalcia, železa, horčíku, vitamínů A, B, C a D
-
15 gramů kaviáru obsahuje pouze 40 kalorií
-
Přes 70% z celkové populace divokých jeseterů již bylo vyhubeno. Proto NIKDY nekupujte a nejezte divoký kaviár.
-
Na současném trhu se vyskytuje příliš mnoho kaviáru, který je zavádějící. Kupujte pouze kaviár s označením CITES na obalu. Jedině touto cestou se ujistíte, že kupujete legální kaviár a že dostanete produkt, který za to stojí.